راه اندازی هر کسب و کاری به هزینه نیاز دارد. طبیعتا در ابتدای هر کاری برای خرید تجهیزات اولیه و مواردی که در ابتدای کار نیاز دارید، باید سرمایه مناسبی داشته باشید. این موضوعی است که در رابطه با راه اندازی رستوران نیز صدق میکند. هزینه راه اندازی رستوران اولین چیزی است که باید برای این کار به آن توجه کنید.
علاوه بر هزینههایی که برای خریدهای اولیه به آن نیاز دارید، باید به ماههای اولیه شروع کسب و کار نیز توجه داشته باشید. در این مدت شما سودی نخواهید داشت. شاید درآمدی داشته باشید که بتوانید به کمک آن بخشی از هزینهها را پرداخت کنید ولی باید بخش دیگر هزینهها را از جیب پرداخت کنید. این نیز به سرمایه نیاز دارد.
در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با هزینه راه اندازی رستوران صحبت کرده و لیستی از مواردی که باید برای آن پول پرداخت کنید را معرفی کنیم.
چه قدر باید برای راه اندازی رستوران هزینه کنیم؟
زمانی که تصمیم میگیرید تا رستورانی را راه اندازی کنید باید بدانید دقیقا مراحل راه اندازی رستوران صنعتی چیست و باید برای کدام بخش، چه میزان هزینه پرداخت کنید. این که تصمیم دارید چه نوع رستورانی داشته باشید، تاثیر خیلی زیادی در هزینهها دارد.
برای مثال میدانید که کباب یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. کبابیهایی که در منو خود فقط همین غذا را داشته و به صورت تخصصی کباب میپزند، میتوانند با داشتن دستگاه کباب پز صنعتی کار خود را راه بیندازند ولی در فست فودها باید تجهیزات صنعتی بیشتری وجود داشته باشد تا بتوانند تمامی موارد موجود در منو را تهیه کنند.
پس باید در ابتدا نوع رستوران خود را انتخاب کنید. در مرحله بعد، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
انتخاب مکان رستوران؛ اصلی ترین هزینه راه اندازی رستوران
اجاره یا خرید مکانی که قرار است رستوران شما در آن دایر شود، هزینه بسیار زیادی خواهد داشت. البته میتوانید هزینه راه اندازی رستوران را با انتخاب مکان مناسب کاهش دهید. این هزینه به عوامل مختلفی مرتبط است.
اولین موضوع این است که شما تصمیم دارید مکانی را اجاره کنید یا به صورت کلی آن را خریداری نمایید. طبیعتا تفاوت خیلی زیادی بین این دو گزینه وجود دارد. موضوع بعدی این است که رستوران شما در کدام منطقه شهر قرار دارد؟
طبیعتا در مناطق متوسط و ضعیف، هزینه اجاره یا خرید مکان رستوران کمتر است. این را باید با توجه به کاربری رستوران انتخاب کرده و به سرمایه خود دقت داشته باشید. بهتر است از ابتدا خیلی ایده آل فکر نکرده و کار خود را در مناطق پایینتر آغاز کنید. بعد از اینکه کارها روی روال افتاد و به سود رسیدید، میتوانید مکان رستوران را تغییر دهید.
نکته بعدی متراژ رستوران است. باید بتوانید تعداد مشتریان روزانه خود را پیش بینی کنید. به این صورت میتوانید متراژ مناسب را انتخاب نمایید. البته در این موضوع باید تعداد پرسنل و فضای کافی برای هر بخش رستوران را نیز در نظر داشته باشید.
انتخاب تجهیزات آشپزخانه؛ یکی از مهم ترین هزینه های راه اندازی رستوران
این بخش، یکی از مهمترین گزینهها در برآورد هزینه راه اندازی رستوران است. تجهیزات در تهیه و تدارک یک غذای باکیفیت، تاثیر خیلی زیادی دارند. طبیعتا اگر شما دیگ چلو پز مناسب و باکیفیتی را تهیه کنید، میتوانید برنجی خوشمزه و بدون ایراد را در اختیار مشتری قرار دهید. اگر دیگ کوچکی تهیه کنید به احتمال خیلی زیاد، برنج شفته خواهید داشت. این چیزی است که اصلا باب میل مشتری نخواهد بود.
تجهیزات آشپزخانههای صنعتی کم نیستند. برای هر بخشی باید وسایلی را تدارک ببینید. وسایل نگهداری از مواد غذایی، وسایل مخصوص پخت و پز، تهویه، ابزار و وسایل آشپزخانه و … از مواردی هستند که باید خریداری شوند.
استخدام پرسنل
طبیعتا برای آماده سازی سفارشهای مشتریان، نیاز به افراد ماهر دارید. هر کدام از پرسنلی که استخدام میکنید طبیعتا نیاز به حقوق ثابتی دارند. این حقوق بر اساس سطح توانایی هر فرد تعیین میشود.
گاهی ممکن است در ابتدای کار، خودتان بتوانید همه کارها را انجام دهید و نیازی به پرسنل نداشته باشید. در رستورانهای کوچک این موضوع امکان پذیر است. ولی به صورت کلی باید این را جزء هزینه راه اندازی رستوران حساب کنید.
باید این را بدانید که خود شما به عنوان مدیر رستوران، یکی از پرسنل هستید و باید برای خودتان نیز حقوقی در نظر بگیرید.
خرید مواد اولیه؛ هزینه مستمر رستوران
برای پخت هر غذایی به مواد اولیه نیاز دارید. این یکی از مهمترین گزینهها در هزینه راه اندازی رستوران است. مواد غذایی باید به صورت تازه خریداری شده و استفاده شوند تا غذا به خوشمزهترین حالت ممکن باشد. البته برخی از مواد غذایی را میتوان به میزان زیادی خریداری کرده و در انبار نگه داری نمایید. مثلا انواع برنج و حبوبات از همان دسته مواد غذایی بوده و اگر میزان زیادی از آن را در همان ابتدا خریداری کنید، هیچ مشکلی برای آن پیش نخواهد آمد اما خرید گوشت مناسب کباب کوبیده باید به صورت روزانه و تازه انجام شود.
البته منظور از این مدت زمان، چندین سال نبوده و باید این مواد غذایی را به میزانی خریداری کنید که نهایتا طی چند ماه آینده تمام شوند. طبیعتا هر ماده غذایی تاریخ انقضایی داشته و بعد از آن دیگر نمیتوانید از آنها استفاده کنید.
دکوراسیون
بخشی از هزینه راه اندازی رستوران را میتوان به دکوراسیون اختصاص دارد. زیبایی رستوران خیلی مهم است. باید فضایی را آماده کنید که مشتری آن را پسندیده و احساس آرامش داشته باشد. در این زمینه خوب است که با انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی هم آشنایی داشته باشید. این امر هم از نظر زیبا شناختی و هم ارگونومی محیطی تاثیر زیادی در راندمان کارکنان خواهد داشت.
بهتر است در ابتدای کار، هزینه منطقی برای آن در نظر گرفته و خیلی بلندپروازی نداشته باشید. کم کم میتوانید بخشهای مختلفی را به آن اضافه کنید.
تبلیغات و بازاریابی
طبیعتا بدون داشتن تبلیغات مناسب نمیتوانید مشتری جذب کنید. در ابتدای کار کسی شما را نمیشناسد و باید برنامهای برای تبلیغات داشته باشید تا هر چه سریعتر به سود برسید. این یکی از مهمترین گزینههای هزینه راه اندازی رستوران است.
بهتر است حتما با فردی متخصص در این حوزه مشورت کنید چرا که دنیای تبلیغات دارای نکات زیادی است که تنها فردی متخصص میتواند در آن موفق شود.