راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به مراحلی دارد و شما باید بدانید تا رسیدن به سود دهی شغل مورد نظر، باید چه قدمهایی را بردارید. در رابطه با راه اندازی آشپرخانه های صنعتی نیز همین موضوع وجود داشته و اگر تصمیم دارید رستورانی مناسب داشته باشید باید بدانید در آشپرخانه به چه چیزهایی نیاز دارید.
طبیعتا این را میدانید که راه اندازی رستوران مناسب، منوط به راه اندازی آشپرخانه صنعتی مناسب است و این کار دارای مراحلی است که در این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا نقشه راه خود را برای ایجاد چنین شغلی به دست آورید.
مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی
شاید خیلی از افراد این تصور را داشته باشند که برای راه اندازی یک آشپزخانه صنعتی خوب، به تنها چیزی که نیاز دارند، تجهیزاتی مانند دیگ چلوپز و امثال آن است. ولی باید این را بدانید که خرید این تجهیزات تنها کار مورد نیاز نبوده و شما باید برای عملی شدن این پروسه، مراحل مختلفی را طی نمایید.
همانطور که گفته شد ما تصمیم داریم تا در این مطلب شما را با مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی آشنا نماییم. این مراحل به شرح زیر است:
مرحله 1:
انتخاب موضوع
اولین چیزی که باید بدانید این است که قصد دارید چه نوع رستورانی را دایر نمایید. در حالت کلی رستورانها دارای انواع مختلفی مانند ایرانی، فرانسوی، غذای دریایی، ایتالیایی، فست فود، کبابی و …. هستند و بدون اینکه بدانید دقیقا کدام گزینه را مد نظر دارید، نمیتوانید هیچ کاری را پیش ببرید.
طبیعتا مراحل راه اندازی یک رستوران غذای دریایی با یک کبابی متفاوت است. برای مثال نیازی نیست که برای افتتاح رستوران غذای دریایی دستگاه کباب گیر اتوماتیک داشته باشید ولی برای تاسیس کبابی حتما به این دستگاه نیاز پیدا خواهید کرد.
پس اولین مرحله از مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی این است که کاربری آن را به صورت دقیق مشخص نمایید.
مرحله 2:
انتخاب منو
میدانید که مشتریان شما با منو سر و کار دارند و به تنوع آن اهمیت خیلی زیادی خواهند داد. حالا که شما میدانید باید چه رستورانی را تاسیس کنید، سراغ منو رفته و تمامی المانهای آن را انتخاب کنید.
این یکی از مهمترین مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی است چرا که باید تصمیم بگیرید دقیقا چه غذاهایی در رستوران شما پخته خواهد شد و چه خدماتی را به مشتری ارائه مینمایید.
مرحله 3:
موقعیت مکانی را انتخاب کنید
حالا که میدانید چه نوع غذاهایی در رستوران شما پخته خواهد شد میتوانید سراغ انتخاب محل رستوران یا آشپرخانه صنعتی خود بروید. باید مناطق مختلف در شهر خود را مورد بررسی قرار دهید و با توجه به فرهنگ هر مرحله و نوع منوی رستوران خود، یکی از بهترین و منطبقترین مناطق را انتخاب نمایید.
مرحله 4:
انتخاب نام رستوران
هر رستورانی باید نامی داشته باشد تا همه افراد آن را بشناسند. شما در این مرحله از مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی باید نام رستوران را انتخاب کنید. بهتر است نامی پرمعنا، کوتاه و به یاد ماندنی را انتخاب نمایید تا همه بتوانند آن را به خاطر بسپارند.
مرحله 5:
انجام امور اداری
حالا باید برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کنید. مطمئن باشید تاسیس رستوران بدون داشتن مجوز امکان پذیر نیست و باید جوازهایی مانند جواز کسب از اتحادیه، مجوز اداره بهداشت، مجوز اداره اماکن، مجوز مالیات مشاغل و ارزش افزوده، مجوز ساخت و ساز و تعمیرات، مجور نصب تابلو، مراجعه به سازمان تامین اجتماعی برای بیمه پرسنل، ثبت شرکت، ثبت لوگو، ثبت برند و … را دریافت کنید.
هر کدام از این مجوزها دارای مراحل مختلفی بوده و باید همگی را با حوصله طی کنید چرا که بدون آنها قطعا با مشکل رو به رو خواهید شد.
مرحله 6:
طراحی آشپزخانه
آشپزخانه قلب رستوران است و شما باید در طراحی آشپزخانه صنعتی دقت زیادی به خرج دهید. طبیعتا این یکی از مهمترین مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی بوده و باید با توجه به امکانات و فضایی که در رستوران در دست دارید، به صورت کاملا ارگانیک و استاندارد، این مکان را طراحی نمایید.
مرحله 7:
خرید لوازم مورد نیاز آشپرخانه
حالا که میدانید دقیقا چه چیزی در منوی رستوران شما وجود دارد و چه غذاهایی را میتوانید ارائه نمایید، باید تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه کنید. ماشین آلات صنعتی مختلفی در این مرحله وجود دارند که باید خریداری شوند. برای مثال خرید دستگاه کباب پز صنعتی برای رستورانهایی که غذای ایرانی دارند خیلی اهمیت داشته چرا که قطعا کباب جزء یکی از مهمترین اجزای منوی آنها خواهد بود. برای اینکه بتوانید تجهیزات مناسب با نیاز خود را خریداری نمایید بهتر است با تجهیزات رستوران های صنعتی آشنایی داشته باشید و کاربرد هر کدام را بدانید.
در صورتی که میخواهید یک آشپزخانه صنعتی و تخصصی راه اندازی کنید که یک رستوران لوکس را بتواند پوشش دهد، خرید فر کامبی آون میتواند یک انتخاب درست باشد. با وجود قیمت نسبتا زیاد این فر، خرید آن در بلند مدت بسیار به صرفه بوده و توصیه میشود.
مرحله 8:
طراحی دکوراسیون
فضای رستوران شما اهمیت زیادی داشته و باید از فردی متخصص بخواهید تا در رابطه با طراحی دکوراسیون داخلی، به شما مشورت دهد یا به صورت کلی، کار طراحی را در دست بگیرد.
فضای داخلی رستوران باید بتواند آرامش را به مشتری انتقال دهد و با چیدمان استاندارد و استفاده از نورپردازی مناسب، باعث شود که مشتری بار دیگر نیز رستوران شما را برای صرف غذا انتخاب نماید.
مرحله 9:
آماده سازی وسایل حمل و نقل و دلیوری
اگر تصمیم دارید امکان سفارش تلفنی یا آنلاین را نیز در رستوران خود فعال نمایید، باید در رابطه با حمل و نقل غذا نیز فکر کرده و آن را در مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی قرار دهید. بهتر است پیک موتوری را برای این کار انتخاب کنید تا در شلوغیها نیز بتوند با سرعت زیاد حرکت کرده و به مقصد برسد.
این موتور باید باکسی مخصوص برای حمل غذا داشته باشد تا غذا را سالم و گرم به دست مشتری شما برساند. به صورت معمول یک موتور برای کار شما کافی است و اگر در آینده کار شما گسترش پیدا کرد، میتوانید تعداد پیکهای خود را افزایش دهید.
مرحله 10:
استخدام پرسنل
با توجه به برنامه ریزیهای خود باید پرسنل آشپزخانه و سایر بخشهای رستوران را استخدام نمایید. توجه کنید که استخدام افراد حرفهای بهترین کار است و شما باید در ابتدای کار خود، کیفیت بالایی را ارائه دهید تا بتوانید مشتریان ثابتی را به دست آورده و به رستورانی معروف تبدیل شوید.
مرحله 11:
تبلیغات
حالا که بیشتر مراحل راه اندازی آشپزخانه های صنعتی را طی کردید، باید شروع به تبلیغات نمایید و استراتژی مناسبی را برای این کار داشته باشید. راههای مختلفی وجود دارد که بتوانید با استفاده از آنها، رستوران خود را تبلیغ کنید ولی به صورت معمول استفاده از روشهای آنلاین صرفه بیشتری داشته و مشتری بیشتری را جذب خواهد کرد.
سوالات متداول درباره راه اندازی آشپزخانههای صنعتی
- آیا راه اندازی آشپزخانه، نیاز به اخذ مجوز دارد؟
بله، یکی از مراحل اصلی راه اندازی آشپزخانه صنعتی، اخذ مجوزهای مورد نیاز شامل جواز کسب، مجوز بهداشت و … می باشد.
- هزینه راه اندازی آشپزخانه صنعتی چقدر است؟
هزینه راه اندازی آشپزخانه صنعتی به فاکتورهای بسیار زیادی از جمله متراژ آشپزخانه برای اجاره و یا خرید، قیمت تجهیزات آشپزخانه و … بستگی دارد و بنابراین برای برآورد تقریبی هزینه ها باید فاکتورهای موثر را بررسی کرد.
- تجهیزات لازم برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی چیست؟
تجهیزات آماده سازی، پخت، سرمایشی، تجهیزات انبار و سرو.