واقعیت افزوده (به انگلیسی: Augmented Reality) یا مخفف آن اِیآر «AR» یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم (و معمولاً در تعامل با کاربر) است، که عناصری را بر پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه میکند. (ویکی پدیا) به زبان ساده تر واقعیت افزوده تصویر مجازی پردازش شده توسط رایانه است که به تصویر واقعی محیط افزوده شده و به مخاطب نمایش داده میشود. در واقع تصوری که توسط دوربین دستگاه هوشمند شما دریافت میشود برای تشخیص مختصات سطح پردازش شده، سپس توسط برنامه مربوطه تصویری (که معمولا به شکل سه بعدی میباشد) روی آن سطح قرار میگیرد، و تصویر پردازش شده نهایی از نمایگر دستگاه به شما نمایش داده میشود.
این پردازش لحظه به لحظه صورت میگیرد و اصطلاحا به شکل “بیدرنگ” انجام میپذیرد و شما میتوانید با حرکت کردن دور موضوع (سوژه) آن را به صورت لحظه به لحظه مشاهده کنید، به طوری که به صورت مجازی تصور کنید موضوع (سوژه) در آن محیط وجود دارد.
امروزه با گسترش تکنولوژی و در دسترس قرار گرفتن ابزار هوشمند در اختیار عموم، این ابزار نیز در مصارف مختلف بکار گرفته شده است، از مصارف ورزشی و آموزشی گرفته تا مصارف مد و لباس. در این میان استفاده از واقعیت افزوده در تبلیغات و ارائه محصول نیز امری رایج و کاربردی بنظر میرسد چرا که با رواج فروشگاههای آنلاین و کاهش فروشگاه های فیزیکی، ارائه ساز و کاری برای تجسم هرچه بهتر محصول برای مشتری غیر حضوری، امری مطلوب هم برای فروشنده و هم برای خریدار میباشد.
پس از مراجعه به صفحه هر محصول در وب سایت هلدینگ استیل پارس، در قسمت تصویر محصول، محصولاتی که دارای امکان واقعیت افزوده هستند زبانهای با همین نام وجود دارد که با انتخاب آن میتوانید از واقعیت افزوده استفاده نمایید. در صورت عدم وجود این گزینه در کنار تصویر، این امکان برای محصول مورد نظر در دسترس نیست. این بخش به مرور برای محصولات پر مخاطب فعال و در دسترس قرار میگیرد.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، برای استفاده از قابلیت واقعیت افزوده نیاز به دستگاه هوشوندی مجهز به دوربین و مشخصات پردازشی لازم است (اکثر تلفنهای هوشمند همراه رایج روز موجود مجهز به این قابلیت هستند)
پس لازم هست که صفحه محصول مورد نظر را با تلفن همراه (یا تبلت) خوب باز کرده و به بخش واقعیت افزوده AR بروید. سپس بر روی دکمه دیدن دستگاه در محیط شما بزنید.
چنانچه پیشتر از امکان واقعیت افزوده در دستگاه هوشمند خود استفاده کرده باشید، با زدن این دکمه به دوربین دستگاه متصل شده و با اسکن کردن محیط اطراف، محصول مورد نظر روی محیط (در ابعاد واقعی محصول) قرار میگیرد.
چنانچه در این مرحله موفق به استفاده از AR نشدید به گام بعدی مراجعه نمایید.
ممکن است با انتخاب گزینه دیدن دستگاه در محیط شما با پیام خطایی مواجه شوید که سرویس گوگل پلی مربوط به AR روی دستگاه شما مورد نیاز است. این مرحله هم بسیار ساده قابل حل میباشد چرا که در همان پیغام خطا صفحه مربوط به نصب این برنامه وجود دارد. در پیام خطای باز شده در گوشی های اندروید گزینه Go to Play Store (رفتن به فروشگاه پلی) و در گوشی های آیفون گزینه Go to AppStore را انتخان کنید تا به صفحه مربوط به نصب برنامه متصل شوید و با نصب برنامه این امکان روی تلفن هوشمند، شما فعال میگردد. در گوشیهای اندروید در صورت نصب برنامه های فروشگاهی دیگر نظیر کافه بازار، مایکت و … ممکن است قبل از اتصال به صفحه برنامه در مورد استفاده از فروشگاه مورد نظر از شما سوال شود. شما میتوانید علاوه بر فروشگاه رسمی گوگل از کافه بازار و مایکت نیز برای دانلود این برنامه استفاده نمایید. تصاویر زیر مربوط به مراحل گفته شده در گوشیهای اندروید میباشد.
پس از نصب برنامه و مراجعه مجدد به صفحه محصول، با زدن دکمه دیدن دستگاه در محیط شما می توانید از امکان واقعیت افزوده استفاده نمایید.
در بالا، با ماهیت واقعیت افزوده AR و نحوه استفاده از آن در تلفنهای هوشمند برای مشاهده محصولات ما آشنا شدیم، حال به بررسی چند مورد دیگر در این زمینه میپردازیم.
با توجه به توضیحات ارائه شده در مورد فناوری واقعیت افزوده و نیاز به وجود دوربین برای ارسال تصویر به دستگاه هوشمند، امکان استفاده از این قابلیت در دسکتاپ وجود ندارد. البته این امکان با فاهم سازی تجهیزاتی نظیر وب کم و برنامههای مخصوص قابلیت اجرا بر روی دسکتاپ را نیز داراست اما نیازمند تجهیزات و پیچیدگیهای خاص بوده که با توجه به در دسترس بودن تلفنهای هوشمند، استفاده از این روش توصیه نمیشود.
در وبسایت رسمی پشتیبانی گوگل برای اجرای AR موارد مورد نیاز را علاوه بر حساب کاربری گوگل و گواهینامه ARCore، حداقل به یک گیگ فضای رم آزاد و دسترسی به اینترنت نیاز دارید. این مشخصات در اکثر گوشیهای هوشمند موجود وجود دارد. البته نقش سایر پردازندههای دستگاه هوشمند شما نظیر پردازنده، گرافیک دوربین و … هم در این موضوع بیتاثیر نبوده و هرچه منابع سخت افزاری دستگاه شما قویتر باشند، این پردازش با دقت بالاتر انجام گرفته و خروجی با کیفیت بالاتر به شما نمایش داده خواهد شد.
در صورتی که دستگاه هوشمند شما از قابلیت واقعیت افزوده پشتیبانی نکند، در گام دوم، در مرحله نصب برنامه، با خطای این برنامه با دستگاه شما سازگار نیست مواجه خواهید شد.
Unfortunately, currently it is not possible to change the language on our website. This feature will be available soon.
لسوء الحظ، ليس من الممكن حاليًا تغيير اللغة على موقعنا. هذه الميزة ستكون متاحة قريبا
کاربر گرامی:
شما میتوانید با فشردن گزینه استعلام آنلاین به صورت لحظهای از سامانه «قوه قضاییه» نسبت به مشاهده اطلاعات حقوقی شرکت استیل پارس اقدام نمایید.
متاسفانه افراد سود جو با نام ، دامنه و لوگوی "استیل پارس" در شهر های مشهد، اصفهان و شیراز اعلام نمایندگی کرده اند . لازم به ذکر است " شرکت گروه صنعتی استیل پارس ایماژ" هیچگونه نمایندگی در شهر های دیگر ندارد.
کاربر گرامی:
با توجه به محدودیت دسترسی به شبکه اجتماعی مورد نظر، قبل از کلیک بر روی گزینه مربوطه، از فعال بودن امکان تغییر IP در سیستم خود اطمینان حاصل نمایید، سپس روی گزینه مقابل کلیک نمایید.
کاربر گرامی:
با توجه به محدودیت دسترسی به شبکه اجتماعی مورد نظر، قبل از کلیک بر روی گزینه مربوطه، از فعال بودن امکان تغییر IP در سیستم خود اطمینان حاصل نمایید، سپس روی گزینه مقابل کلیک نمایید.